пятница, 3 апреля 2020 г.

випрямлячі група№9


  1. Будова та принцип роботи зварювальних випрямлячів. Способи регулювання зварювального струму.
Переваги зварювальних випрямлячів перед зварювальними генераторами полягають в тому, що вони мають більший ККД і кращі динамічні показники при виготовлені та в експлуатації.
Зварювальні випрямлячі складаються із понижуючого трансформатора і випрямляча, який конструктивно виконують на селенових вентилях, напівпровідникових діодах (кремнієвих) або на тиристорах.
Зварювальні випрямлячі бувають:
  • з круто- і пологопадаючими зовнішніми характеристиками;
  • з жорсткими зовнішніми характеристиками;
  • з універсальними зовнішніми характеристиками (можна отримувати падаючі або жорсткі характеристики).
Зварювальні випрямлячі з крутопадаючими зовнішніми характеристиками застосовують для ручного дугового зварювання. До них відносять випрямлячі типу ВСС, ВС і ВДУ.
Випрямляч типу ВС.
Цей випрямляч складається із понижуючого трифазного трансформатора з нормальним магнітним розсіюванням, та трифазного мостового випрямляча виконаного на кремнієвих напівпровідникових діодах, стабілізуючого дроселя L, та електродвигуна вентилятора охолодження M.
Зварювальний струм регулюють шляхом переключення секцій первинної обмотки за допомогою перемикача QS1. При цьому змінюється кількість витків первинної обмотки та, відповідно, напруга на вторинній обмотці трансформатора, що призводить до зміни сили зварювального струму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий